Istoric
Surorile Providenţei activează in Romania din anul 1992 şi in momentul de faţă sunt prezente in trei comunităţi (Iaşi, Cireşoaia şi Chișinău - Republica Moldova). Două dintre acestea au şi grădiniţe de copii, Grădiniţa cu program prelungit din Chișinău şi Grădiniţa cu program prelungit "Surorile Providenţei” din Iaşi, in care sunt şcolarizaţi in medie 230 de copii.
In activitatea pastorală a diecezei de Iaşi, Surorile Providenţei sunt implicate in diferite activităţi pastorale: cateheze pentru copii şi tineri, acţiuni de formare şi indrumare in cadrul pastoraţiei tineretului. De asemenea in sectorul social activitatea surorilor este amplă, fie ca şi asistenţă socială precum şi 2 centre de zi pentru copii marginalizaţi şi cu rezultate şcolare slabe sau cu risc de abandon școlar.
Grădiniţa "Surorile Providenţei” din Iaşi a fost deschisă in anul 1998 şi este acreditată prin OMECT nr. 3582/30 martie 2009. Ea este amplasată in zona Bucium, la periferia oraşului Iaşi, zonă în plină dezvoltare edilitară, dar şi o zonă in care trăiesc multe familii cu o situaţie socială şi economică problematică, necunoscută comunității locale.
La deschidere, grădiniţa a funcţionat cu 2 grupe de copii. Acum, după mai bine de 21 ani de activitate, grădiniţă funcţionează cu 5 grupe la program prelungit. Grădiniţa oferă o educaţie specifică nivelului de vârstă căreia i se adresează, in conformitate cu legislaţia in vigoare, programa preşcolară, planurile de invăţămant aprobate de M.E.N. şi particularităţile individuale ale copiilor. La nivelul unităţii nu sunt clase de invăţămant alternativ.
Construcţia şi terenul aferent care găzduieşte grădiniţa sunt proprietatea Congregaţiei Surorile Providenţei. In aceeaşi clădire se desfăşoară şi alte activităţi specifice aşezămantului monahal. Grădiniţa este finanţată din surse interne şi externe.