Grădiniţa Surorile Providenţei

Misiunea noastră cea mai importantă este educarea inimii copiilor.

STAREA DE BINE INCEPE IN FAMILIE

Postat pe: 24-06-2022
Nr. vizualizari: 19 ochi surorile providentei

STAREA DE BINE ÎNCEPE ÎN FAMIL

 

 

            În orice  societate, familia joacă rolul cel mai important în formarea și socializarea copilului. Părinții joacă cel mai important rol în formarea copiilor, creșterea și dezvoltarea lor ca personalități. Familia reprezintă cadrul fundamental în interiorul căruia sunt satisfăcute nevoile sale psihologice și sociale și împlinite etapele întregului său ciclu de creștere și dezvoltare. Acest cadru al familiei este primul său intermediar în relațiile cu societatea. Și, de asemenea, constituie matricea care îi imprimă primele și cele mai importante trăsături caracteriale și morale.                 

                  Starea de bine în cadrul familiei este obținută prin respectarea și valorizarea fiecărui membru al familiei cât și prin implicarea și responsabilizarea acestora.

            Cum putem menţine starea de bine a familiei?

  • Creaţi cât mai multe oportunităţi de a avea interacţiuni pozitive în cadrul familiei. Starea de bine este generată de  sentimentul că aparţii, că eşti iubit şi acceptat în sânul familiei.

Chiar dacă există unele tensiuni, probleme, impasuri care sunt absolut de înţeles pentru oricine, într-o familie-model avem de a face cu un mediu calm, liniştit, destins, cu responsabilităţi împărţite şi asumate.

           O familie în care predomină armonia este o familie în care se discută cu deschidere şi înţelegere toate problemele, individuale sau colective, unde domneşte afecţiunea şi toleranţa, generozitatea şi onestitatea.                                     

    Obstacolele, dificultăţile sunt depăşite într-un efort comun. Respectul şi consideraţia sunt arătate fiecăruia, încrederea şi bunăvoinţa sunt valabile pentru toţi.                                                      

          O astfel de familie este un mediu sănătos pentru dezvoltarea şi creşterea copiilor; ca şi pentru afirmarea şi împlinirea personală şi profesională a fiecăruia dintre membrii ei.                                                            

            Un mediu optimist, stimulativ, plin de energie şi entuziasm, creativ, în care toată lumea să fie pusă în valoare şi în care toată lumea să evolueze.

Surse: www. tikaboo.ro

www.suntparinte.ro

www. sapteanideacasa.ro

eroare surorile providentei
Ne pare rau, a aparut o eroare!
x
succes surorile providentei
Va multumim!
x