Grădiniţa Surorile Providenţei

Misiunea noastră cea mai importantă este educarea inimii copiilor.

JOCUL SI JUCARIILE COPILULUI MEU

Postat pe: 20-01-2022
Nr. vizualizari: 206 ochi surorile providentei

 

Jocul și jucăriile copilului meu

 

Jocul este viața copilului. Jocul înseamnă cunoaștere, iubire, armonie, fericire etc.  Copilul se dezvoltă prin joc, acesta fiind primul stadiu de învățare și activitate creatoare. Copilul dobândește prin joc capacități și experiențe noi, își cultivă spiritul de observație, memoria, atenția, fantezia, gândirea și spiritul artistic. Pe langa aceste calităti, jocul este considerat principala activitate cu rol în dezvoltarea și educarea copilului și are de asemenea și un rol pozitiv în relaxarea acestuia.

Jucăriile pentru copil, cu siguranţă, sunt primii lui prieteni. Jucăria, este un obiect ce solicita și îndeamnă copilul la joc și-l stimulează. O jucărie este un obiect destinat jocului, dar ea serveşte și pentru educaţia mentală, morală, estetica şi fizică a copilului. Cu ajutorul jucăriilor, el îşi poate dezvolta imaginaţia, dexteritatea şi gândirea.

 

MESAJE DE BAZĂ:

• Pentru părinte o jucărie bună este, în general, cea care este mult folosită: copilul se joacă cu ea des şi vreme îndelungată. Este, de asemenea, jucăria care îl învaţă ceva pe copil şi care-l face să progreseze.

• Pentru copil o jucărie bună este, cu siguranţă, jucăria care-i oferă cele mai multe posibilităţi de joacă. Tot odată, o jucărie bună pentru copil este cea pe care tatăl şi mama lui îşi vor face timp să o descopere împreună cu el, o jucărie în care îşi vor „investi” atenţia şi dragostea.

 

 

 

Sursă:

file:///C:/Users/user/jucaria_in_viata_copilului.pdf                                                   

 

 

eroare surorile providentei
Ne pare rau, a aparut o eroare!
x
succes surorile providentei
Va multumim!
x