Grădiniţa Surorile Providenţei

Misiunea noastră cea mai importantă este educarea inimii copiilor.

DINCOLO DE PEDEPSE SI RASFAT

Postat pe: 03-02-2023
Nr. vizualizari: 145 ochi surorile providentei

Dincolo de pedepse și răsfăț

 

 

Dragostea față de copil este nemăsurabilă, reprezintă o avalanșă de fericire. Și totuși… ce te faci când te privești în oglindă, privești la copil și te simți depășit de situație?

Respiră. Poți. Vei reuși să fii cel mai bun exemplu pentru copilul tău. Trebuie doar să crezi. În El, în tine, în copil și mai ales, în iubire. Putem să o luăm de la capăt? Da! În fiecare zi, ai posibilitatea de a fi o versiune mai bună a părintelui ce îi ești copilului tău, a prietenului pe care îl reprezinți pentru cel mic.

Haideți să depășim bariera ce ne plasează în spatele modelului de impunere a puterii și să ne îndreptăm către un univers în care există egalitate universală.

În privința comportamentelor unui copil, știm deja că acestea sunt întotdeauna pline de semnificație. Astfel că, în loc să ne imaginăm că trebuie să îi corectăm în permanență și să îi îndreptăm, este nevoie să ne conectăm la trăirile lor. Toți copiii au o dorință profundă de a se simți conectați - nu corectați. Nimic nu-și doresc mai mult decât să fie iubiți pentru ceea ce sunt în profunzimea ființei lor. Faptul că nu sunt apreciați pentru ceea ce sunt se află la baza tuturor comportamentelor negative, a problemelor psihice și a disfuncționalităților sociale.

Important e, să realizăm că determinarea de a trăi o viață fructuoasă este o trăsătură pe care copiii o dezvoltă de la sine, în urma propriei călătorii de autodescoperire.

Haideți să renunțăm la ideea de control și de disciplinare, chiar dacă reprezintă o întreprindere dificilă pentru fiecare dintre noi. Pentru a reuși, trebuie să abandonăm filmul din mintea noastră, conform lucrurile ar trebui să decurgă doar într-un anumit mod.

Când pornim în călătorie și ne conectăm la sentimentele copiilor noștri, creăm un spațiu deschis, în care vocea lor autentică poate fi auzită. Doar așa, simțim că trimitem spre ei o energie complet diferită. A respecta sentimentele copilului înseamnă a accepta faptul că trăirile afective stau la baza tuturor acțiunilor noastre. Acțiunile noastre sunt o permanentă expresie a sentimentelor pe care le trăim. Prin urmare, dacă vrem să vedem schimbări în comportamentul copilului nostru, va trebui să plecăm de la felul în care acesta se simte. Respectul pentru sentimentele copiilor este piatra de temelie a unei relații frumoase, eficiente - acesta este punctul care pornește legătura creată mai apoi. Relația formată cu cel mic ar trebui să indice un mod de relaționare ce ia naștere organic din materialul vieții de familie,  fără ca părinții să fie nevoiți să impună, în mod artificial disciplină și pedepse.

Există numeroase moduri în care putem ajuta copiii să facă față lumii. Este nevoie de creativitate, nu de disciplinare, pedepse și răsfăț.

 

P.S. Rugăminte de la un om mic pentru un om mare: Iubește-mă așa cum sunt!

 

 

Bibliografie:

Tsabary, S. (2018). Dincolo de pedepse și răsfăț. Editura Trei, București

 

eroare surorile providentei
Ne pare rau, a aparut o eroare!
x
succes surorile providentei
Va multumim!
x