Școala Primară "Surorile Providenţei"

Misiunea noastră cea mai importantă este educarea inimii copiilor.

CUM IMI AJUT COPILUL SA FIE INCREZATOR?

Postat pe: 05-10-2020
Nr. vizualizari: 123 ochi surorile providentei

Este cunoscut faptul că încrederea pe care copiii o au în ei înșiși determină succesul pe care îl vor avea în stăpânirea unor sarcini precum și succesul cu care vor reuși să lege noi prietenii.

Dezvoltarea încrederii și a optimismului are la bază surse variate. Printre acestea se numără în primul rând experiențele pozitive pe care copiii le-au avut în realizarea unor noi sarcini și în interacțiunea cu noi prieteni. Părinții îndeplinesc un rol major în formarea optimismului și pesimismului. Această influență a părinților are loc mai ales prin intermediul cuvintelor de încurajare sau descurajare manifestate față de încercările copiilor de a face lucruri noi, dar și prin intermediul atitudinilor și acțiunilor oferite ca model copiilor.

  1. Încrederea non-verbală:Cum arată și se manifestă copiii care au încredere?

Un copil care manifestă încredere are o poziție corporală dreaptă, vorbește tare și clar pentru ca toată lumea să îl audă.

 

  1. Încredereaînmuncă: Cum abordează situațiile de învățare și noile sarcini copiii care au încredere?Copiii care au încredere nu se tem de greșeli atunci când învață să facă un lucru nou. Ei cred că vor avea succes dacă își vor da toată silința. Lucrează independent și solicită ajutorul dascălului numai după ce au încercat din greu.

 

  1. Încrederea socială: Cum abordeazăcopiii care au încrederesituațiile de naturăsocialăincluzândcele care presupunlegareaunornoiprietenii?

Copiii care au încredere nu se temsăcunoascăpersoanesaucoleginoi. Ei se așteaptăsă fie plăcuți de cei din jurșimanifestăîncredereatuncicândcunosc o persoanănouă. Când o persoană le solicităsăfacă un anumitlucru pe care ei nu dorescsăîlfacă, aceșticopiivorspunefrumoscearvreaeisăfacă.

Încrederea presupune foarte multe lucruri, de exemplu:

  1. Vorbești tare pentru ca ceilalți să te audă.
  2. Stai cu spatele drept.
  3. Te uiți în ochii celor cu care vorbești.
  4. Încerci să faci lucruri grele singur fără a cere ajutorul educatoarei.
  5. Încerci să faci lucruri noi fără a-ți fi teamă de greșeli.
  6. Vorbești și te joci cu mai mulți copii de la grădiniță.
  7. Spui celorlalți ce gândești și ce vrei să faci.

Bibliografie: Programul educațional Da, Poți!, Michael Bernard

 

eroare surorile providentei
Ne pare rau, a aparut o eroare!
x
succes surorile providentei
Va multumim!
x